<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=100872" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ген. Венцисла...

12-годишно момче спечели съдебна битка срещу баща си, за да се ваксинира и да посети умиращата си баба

24 Септември 2021
0 2291

В холандския град Гронинген 12-годишно момче спечели съдебна битка за ваксинация срещу Covid-19. Сега, въпреки възраженията на баща си, момчето може да се ваксинира и да посети умиращата си баба.

12-годишно момче спечели съдебна битка, за да се ваксинира и да посети умиращата си баба
нагледна снимка

Съдията постанови, че ваксината ще намали шансовете той да предаде инфекцията на раковоболната жената, която е в напреднал стадий.

Български лекар пусна снимки как ваксинира децата си, за да даде личен пример на колебаещи се родители

В Холандия ваксините са позволени за 12-17-годишните, но тези които са под 17 се нуждаят от съгласието на двамата родители.

Съдия Барт Тръмп от окръжния съд в Гронинген заяви, че момчето трябва да бъде ваксинирано незабавно, защото срещата с умиращата му баба е далеч по-важна от притесненията на бащата.

В съдебните документи се казва, че момчето иска да прекара възможно най-много време с нея, тъй като тя има рак на белите дробове и е “в последните етапи от живота си”.

Съдия Тръмп отхвърли като неоснователни аргументите на бащата на момчето, че ваксините са в “тестова фаза” и представляват риск за репродуктивните органи.

12-годишно момче спечели съдебна битка, за да се ваксинира и да посети умиращата си баба

Той също така посочи, че макар децата да са по-малко склонни да боледуват тежко, те също могат да развият т.н “дълъг Covid”. Майката на момчето е подкрепила съдебните му действия. Двойката е разведена.

В Куба имунизират 2-годишни деца с ваксини срещу Covid-19, които не са признати от СЗО

Холандското законодателство гласи, че ако родителите не могат да достигнат до консенсус, то съдията трябва да се произнесе в най-добрия интерес на детето.

12-годишно момче спечели съдебна битка, за да се ваксинира и да посети умиращата си баба

Източник: Би Би Си

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции