<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=82142" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бойко Борисо...

14 040 дози от ваксината на Pfizer ще пристигнат следващата седмица (видео)

21 Януари 2021
0 158

„14 040 дози очакваме следващата седмица от ваксините на Pfizer. Те ще компенсират тези, които не дойдоха тази седмица. За месец февруари очакваме 83 000 дози, а за март – 104 000 дози“. Това съобщи на редовния брифинг за Covid-19 днес директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов.

„Както вече беше коментирано, забавянето тази седмица беше причинено от модифициране в производствения процес, която трябва да увеличи капацитета на производство и от месец март да има по-големи доставки“, каза Кирилов.

Бойко Борисов на брифинга на Щаба: Компромисът, който можем да направим с мерките, е само в образованието (видео)

До края на март очакваме 54 000 дози от Moderna. На 25 януари трябва да пристигнат 3600 дози, каза директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата.

Очаква се решението на ЕАЛ по отношение на ваксината на AstraZeneca. Ако становището е положително и ЕК издаде разрешение, имаме индикация, че през февруари и март ще получим стотици хиляди дози от нея.

“Докато няма становище и оценка, не мога да дам конкретика по отношение на доставките”, посочи Кирилов.

“Напредва и изследването и процедурата по одобрение на ваксината на Johnson&Johnson, което ни дава надежда, че през март-април ще имаме четири ваксини”, допълни той.

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции