<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=84898" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бразилка наш...

15-годишен в Бургас преби момче, докато други деца снимат с телефоните си (видео)

05 Март 2021
0 11254

Отново насилие между деца, заснето с телефоните на други техни връстници, които са гледали и снимали побоя. Случаят този път е от Бургас, предава Нова тв.

Побойникът е на 15 години, а пострадалото момче – на 13.  Причината за агресията е момиче, което не го удостоявало с внимание.

Именно майката на това момиче е сигнализирала за случая и е изпратила кадрите, защото дъщеря ѝ е станала свидетел на побоя. Инцидентът е станал навръх 3 март на изключително оживено място.

„Дъщеря ми се прибра видимо изплашена, разбрах от нея какво се е случило. Ситуацията не е единствена. За деня това се е повторило 3 пъти, заснет е само един от тях. Дъщеря ми става свидетел на това, но не й дават никакво право да се намеси”, разказа Зорница Спасова.

Според жената причина за насилието е кавга между децата. Дъщерята на Зорница и момчето, нанесло побоя, се познават от няколко години. Приятелството помежду им обаче приключва и момичето започва да комуникира с друга компания. Именно това, според Зорница, е предизвикало агресията на момчето.

„Първо седяхме в парк. Без да кажат нищо, директно започнаха да го бият. Аз седях до него, те го издърпаха. Опитах се да ги спра, но те ме хванаха и ме държаха. Виках за помощ, но хората ни гледаха и отминаваха”, разказва момичето.

От бургаската полиция са установили извършителя, иззети са записи от охранителни камери, започнати са и разпити на пострадалите и свидетелите.

„В рамките на вчерашния ден извършихме спешно проучване, но имахме възможност да разговаряме само с пострадалото момче и неговия баща. Все още нямаме данни от полицията за извършителя. Днес е насрочена работна среща за изготвяне на план и конкретни задачи. Децата ще работят с психолог, а на момчето, извършило побоя, ще бъде назначен обществен възпитател”, обясни началникът на отдел „Закрила на детето” Димитрина Чочарова.

Източник и видео: Нова тв

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции