<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=65334" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Япония обмис...

150 000 пренебрегнаха мерките за социална дистанция, за да видят на живо опита за излитане на SpaceX (видео и снимки)

29 Май 2020
0 915

Около 150 000 души се оказаха на мястото при неуспешното излитане на ракетата SpaceX, въпреки факта, че в САЩ, както и в целия свят, се прилагат мерки за социално дистанциране, пише LadBible.

САЩ са с най-високия брой смъртни случаи в света в резултат на пандемията от коронавирус, като повече от 100 000 души са загинали след положително тестване за вируса.

Въпреки това – и мерките, които са в сила за задържане на хората у дома – огромна тълпа хора се събра, за да наблюдава изстрелването на ракетата, преди тя да бъде отменена поради лошите метеорологични условия. Изстрелването бе отложено за 30 май.

От НАСА помолиха хората да не се отправят към космическия център на Кенеди във Флорида и вместо това да наблюдават събитието сред комфорта и безопасността на собствените си домове.

С умишлен взрив на ракета SpaceX завърши тестовете си за аварийно спасяване на екипа (видео и снимки)

Преди опита на старта в сряда, администраторът на НАСА Джим Бриденстийн каза: „Молим хората да се присъединят към нас в това изстрелване, но да го направят от вкъщи. Молим хората да не пътуват до космическия център в Кенеди.”

Илон Мъск отказа да седи вкъщи, отвори фабриката на Tesla в Калифорния въпреки забраната (видео и снимки)

Снимките от мястото на събитието обаче показват освен наличието на тълпи от хора, дошли да се любуват на гледката на живо, също и факта, че мнозинството от тях не носят предпазни маски за лице и не си правят труда да спазват социалната дистанция.

SpaceX изстреля космическа капсула с манекен към МКС (видео)

Ако всичко върви по план, вторият опит за изстрелване ще се проведе утре около 3.22 ч. местно време.

Източник: LadBible

Видео: Time

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции