Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
1500 туристи са блокирани на Самотраки, ще започнат да ги извозват чак утре (видео)
1500 туристи са блокирани на Самотраки, ще започнат да ги извозват чак утре (видео)
08-13-19
добавено
1580
прегледа

Няма пряка опасност за българските туристи, блокирани на остров Самотраки, увериха от Министерство на външните работи, цитирани от "Фокус".

 

 

СТОТИЦИ БЪЛГАРИ СА В ОГНЕН КАПАН НА САМОТРАКИ, ФЕРИБОТЪТ СПРЯ

 

 

Осигурена е храна, питейна вода, медицинско обслужване и стоки от първа необходимост. Хотелиерите правят значителни намаления на нощувките, а общинските власти предоставят безплатни стаи за настаняване, включително в училищата.

 

 

 

 

Гръцкото министерство на корабоплаването е взело решение туристите да бъдат извозени от катамарана “Андрос Джет” (с капацитет 600 пасажери и 75 автомобила), който ще извършва от утре, 14 август, по три курса на ден.

 

 

 

 

През последната седмица бяха преустановени курсовете на големия ферибот “Азорес Експрес”, което доведе до редица проблеми с транспортирането на намиращите се на острова туристи. В момента на Самотраки има около 1500 туристи, предимно от Румъния, както и от България, Сърбия, Франция, Великобритания и Италия.

 

 

Възникнал по-рано пожар на острова е потушен и не застрашава живота на туристите, увериха още от външното ни министерство. 

 

 

Източник: Фокус

Видео: bTV