Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
16-годишен терорист от Пловдив - бомба или бомбастика?
16-годишен терорист от Пловдив - бомба или бомбастика?
gospodari.com
06-10-19
добавено
782
прегледа

"Ако се съди от официалните съобщения на българската специализирана прокуратура от последните месеци, писани и развивани с любезното съдействие на родните специални служби, България вероятно  е на първо място по разкрити и предотвратени терористични операции, както и по осуетяване на финансирането на целия международен тероризъм".

 

Това пише в. "Сега" в коментар по случа с 16-годишното момче от Пловдив, което според разследващите е било вербувано от Ислямска държава и държало вкъщи части за сглобяване на бомба. "Сега" изрежда няколко случая:

 

"То не беше осъден за тероризъм, роден във Виетнам българин с австралийско гражданство, не беше хванат и даден на съд швейцарец, отправил се да громи противниците на "Ислямска държава" с лък и мачете, не беше арестуването на 50 души, защото участвали във финансирането на тероризма чрез небанкови парични операции по метода „хавала“ за не по-малко от 25 млн. евро. Нищо че в общи линии накрая се оказваше, че в някои от случите ставаше дума за хора, които не са си пили редовно хапчетата, а в други, че от дузини задържани накрая оставаха по двама-трима в ареста, които още чакат съд и присъда. 

 

Миналия уикенд българската прокуратура се покачи на пиедестала на антитерористичната борба и се изстреля в класацията за най-абсурдните битки срещу международния тероризъм. Няма как по друг начин да се коментира историята с "ученика-терорист-джихадист" от Пловдив, който щял да "окървави" последния учебен ден в града, едва ли не първият вербуван от ИДИЛ християнин и какви ли не още по-страховити неща. 

 

Първоначално мнозина останаха с впечатлението, че прокуратурата и специалните служби наистина са постигнали нещо голямо".

 

Целият коментар на в. Сега