Следва: САЩ вече имат...

16-годишен шампион по борба повали нападател на три деца и ги спаси от отвличане (видео и снимки)

30 Март 2020
1 27895

16-годишен шампион по борба от Ню Мексико, САЩ бе признат за герой, след като предотврати отвличането на три деца, пише DailyMail. Младежът се хвърлил върху заподозряния и го повалил на земята, задържайки го докато пристигнат полицейските органи.

Службата на шерифа на окръг Дона Ана благодари на Ханаан Бауър, младеж от гимназията в Мейфийлд, „за това, че е спасил живота на три деца и потенциално на много други“, като е задържал 22-годишния Даниел Аройо Белтран.

Полицейските служители от Дона Ана са арестували Белтран около 9 часа сутринта в сряда, след като свидетели са сигнализирали на властите, че мъжът се е опитва да отвлече три деца на бензиностанция в Лас Крус.

Майката разказва, че е слязла на бензиностанцията с децата си на 9, 2 и 1 година, от автобус на компанията „Грейхаунд” в очакване на шофьор на „Убер”, когато мъжът грабнал 2-годишното ѝ дете.

Свидетели разказали пред властите, че мъжът ударил жената и други, които опитали да се намесят, преди майката да успее да влезе в магазина с децата си.

Според разказ, споделен във Фейсбук от Кара Гарет Бауър, синът ѝ Ханаан зареждал пикапа си на бензиностанция от другата страна на улицата, когато чул писъци и се втурнал към местопроизшествието.

Служител на магазина бе цитиран, че преди пристигането на Ханаан клиентите се опитали да противодействат на нападателя с юмруци, метли и бутилки, но той надделял над всички.

„Пренебрегвайки собствената си безопасност, Ханаан сграбчил нападателя и го повалил на земята, затискайки го с тялото си, докато пристигнат полицаите, около пет минути“, разказа майката на героичния тийнейджър. “Беше истински шанс, че Ханаан беше наблизо и успя да защити децата от посегателство, а може би и от нещо по-лошо”, добави тя.

Смел пътник във влак спаси азиатка от нападение на расова основа (видео и снимки)

Дребничкият нападател Белтран нямал никакви шансове срещу снажния спортист и атлет в тежка категория Ханаан, който наскоро бил спечелил областния шампионат, а в последствие взел участие и в държавното първенство по борба.

„Ханаан е твърде кротък, за да нарани човек”, споделила майка му във facebook. „Той просто хвана по-малкия от него мъж и го повали на пода, докато пристигнат ченгетата.”

Даниел Аройо Белтран

Няма данни Белтран да е познавал предварително майката на трите деца.

Съпрузи полицаи предотвратиха въоръжен обир в ресторант през почивката си (видео и снимки)

Той бе задържан в петък при строг режим и срещу него бе повдигнато обвинение в нападение, насилие над деца и отвличане. По данни на властите е бил замесен и в предишни престъпления.

Източник: DailyMail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции