<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=82806" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Засегнати от ...

16 етажа под земята. Нови факти за “двореца на Путин”

30 Януари 2021
0 5374

“Дворецът на Путин” и всички обекти около него се строят за руския президент, потвърдиха строители на голямата сграда, издигната на брега на Черно море в Русия в интервю за независимия сайт Медуза и посочват, че Путин няколко пъти е посещавал района на имението.

Сградата е построена върху 17 691 квадратни метра на полуостров Идокопас, близо до курортното селище Геленджик, пише Свободна Европа. За нея се говори от години, но първите кадри от тази постройка, снимани от въздуха, бяха показани на 19 януари във филм на Фонда за борба с корупцията (ФБК) на опозиционера Алексей Навални. Оттогава филмът “Дворец за Путин” има над 100 млн. гледания в YouTube. Според ФБК цената на имота е над 1.3 млрд. долара.

Кадри от филма можете да си припомните във видеото по-горе.

Навални отговори на ареста си със сензационни кадри от суперлуксозния “таен дворец” на Путин (видео)

Владимир Путин отрече това да е притежание на негови роднини или на него самия.

Путин с първи коментар за скандалния репортаж на Навални: “Нито аз, нито семейството ми притежава дворец!”

В петък строители, участвали в изграждането на имението, добавиха нови факти към изнесеното от Навални и опровергаха някои от твърденията на политика.

Според тях под земята на полуостров Идокопас има бункер на 16 нива. До него се стига по три тунела, като един от тях е предназначен за прислугата. Строителите твърдят, че само прокарването на шахтата за асансьора, отвеждащ надолу, е струвало около 3 млрд. рубли през 2007-2011 г., когато е бил извършван строежът на този елемент.

Строителите опровергаха твърдението от филма на ФБК, че в интериора на двореца има орнаменти от чисто злато. Според тях основните разходи досега са свързани с инфраструктурата и грубия строеж, а не с детайлите от интериора. Те добавят и данни за други елементи от имението, за които не се говори във филма на Навални. Сред тях са резервоарът с морска вода за басейна, тръбите под наклон, които свързват основната сграда с близкото дефиле и две дискотеки с пеещи фонтани.

В петък каналът Mash в социалната мрежа Телеграм излъчи видео от двореца отвътре, като посочи, че записът е бил предоставен от сътрудник на “техническия надзор”. От тези кадри се вижда, че сградата е напълно готова отвън, но не е довършена отвътре, където показаните помещения са само на груб строеж.

Филмът на Навални беше представил компютърно 3D изображение на интериора, създадено по проекта, а не заснети кадри от реално съществуващ интериор.

Държавната телевизия Россия 1 излъчи и част от свой репортаж от “двореца на Путин”, в който нарече постройката “недостроен хотелски комплекс” с басейн. Тези кадри също показаха завършена сграда отвън, намираща се на груб строеж отвътре.

Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.November 2nd, 2020

Източник: Свободна Европа

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции