<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=37771" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мощна буря уд...

16 обвинени за изгарянето на момиче в Бангладеш, оплакало се от сексуален тормоз (видео и снимки)

29 Май 2019
0 7837

16 души са обвинени за шокиращото убийство на 19-годишно момиче, което беше изгорено живо, защото се оплака от сексуален тормоз, съобщи ВВС

 

 

Момичето беше залято с керосин и запалено на покрива на училището, в което учи. 

 

 

ТИЙНЕЙДЖЪРКА ОТ БАНГЛАДЕШ ИЗГОРЕНА ЖИВА, СЛЕД КАТО СЕ ОПЛАКАЛА ОТ ПОСЕГАТЕЛСТВО ОТ УЧИТЕЛЯ СИ

 

 

Нусрат Джахан Рафи подала жалба срещу директора на училището на 27 март. Тя обвинява директора, че я е повикал в кабинета си и е започнал да я опипва, но тя успяла да избяга. На следващия ден тя и семейството ѝ отиват в полицията, където момичето дава показания, заснети на видео. 

 

На записа се вижда, че момичето е силно разстроено и закрива лицето си с ръце. В същото време се чуват думите на полицая, който казва, че "не се е случило нищо особено" и ѝ казва да си махне ръцете от лицето. 

 

 

Полицаят е обвинен в това, че незаконно е записал показанията на момичето и е качил видеото в интернет. 

 

 

""

 

 

След подаването на жалбата директорът на училището е арестуван, а местни жители излизат на протести в негова защита. На 6 април Нусрат отива в училище, за да се яви на изпит. Там е примамена да се качи на покрива, където я заобикалят група хора, заливат я с керосин и я запалват жива. 

 

 

Нусрат получава 80% изгаряния. В линейката, страхувайки се, че може да не оцелее, тя записва изявлението си на мобилния телефон на брат си, като идентифицира някои от нападателите си като ученици в училището.

 

 

"Учителят ме докосна, искам да се боря с това престъпление до последния си дъх", казва тя.

 

 

Сред обвинените за смъртта на Нусрат са ученици и двама политици, както и директорът на училището. Според полицията той е поръчал убийството ѝ от затвора, след като тя отказала да оттегли жалбата си. Директорът е признал пред съда, че е поръчал убийството.

 

 

""

 

 

Прокуратурата настоява за смъртно наказание. Датата на съдебния процес все още не е определена.

 

 

Източник: ВВС.

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции