<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=59800" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Абсурд в Петр...

17 са новите пациенти с Covid-19 у нас, общият брой става 293 (видео)

27 Март 2020
0 4136

Новите случаи на заразени с коронавирус са 17. Общо те стават 293. В София те са 13, във Варна е един. В Пловдив е един, който е от персонала на болницата. В Сливен е един – съпруга на първия случай. В Пазарджик също е един. Това стана ясно на редовния брифинг на Националния оперативен щаб, предаде Нова телевизия.

Днес от “Пирогов” е изписан един пациент, така излекуваните стават вече 9. И по критериите за изписване от ВМА са изписани 4 лица, които все още не са с отрицателни проби, но са с добри клинични характеристики и остават за домашно лечение. Това обяви директорът на Щаба ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

Интубираните, в тежко състояние, са 8 – 5  в “Пирогов”, 1 в Окръжна болница и трима в Благоевград. Най-младият пациент е 3 годишен, а най-възрастния е на 81 години. 13 лекари са заразени. Общо 99 души лежат в болница, като 53 са в софийските болници. Няма деца, приети за болнично лечение.

“В момнта имаме около 7000 теста и сме в процес на получаване на около 10-15 хил. теста. Двама полицейски служители са заразени с коронавирус. Навсякъде, където има интензивно събиране на хора, се извършва дезинфекция. Тези полицаи не са се заразили при проверка, установени са контактните лица. Те са вкъщи с леки симптоми”, каза още Мутафчийски.

Източник: Нова телевизия

Снимка: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции