Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
18 години по-късно погребаха пожарникар, загинал при атаките срещу Световния търговски център
18 години по-късно погребаха пожарникар, загинал при атаките срещу Световния търговски център
Вземи EMBED
Loading the video...
09-11-19
добавено
4565
прегледа

След 18 години погребаха пжарникар, който загива при атаките срещу двете кули на световния търговски център в САЩ на 11-септември 2001. Чак сега успели да идентифицират останките му, близо 20 години след ужасяващия терористичен акт, пише CNN.

 

 

 

 

Останките на само около 60% от 2 075-те души, убити в Световния търговски център през този ден, са идентифицирани към момента.

 

 

 

 

Освен загиналите пожарникари през този ден, в следващите години загиват още стотици. Нюйоркските служители твърдят, че още поне 200 пожарникари са загубили живота си от болести, причинени от работата им в Световния търговски център след терористичните атаки на 11 септември 2001 г.

 

 

"Тези герои смело дадоха живота си, борейки се да спасят и възстановят другите. Никога няма да ги забравим", казва шефът на нюйоркската пожарна Даниел Нигро.

 

 

Онези, които са били изложени пряко на атаките и оцеляват, също развиват ракови заболявания, които включват лимфом, левкемия и миелом. 

 

 

 

Източник: CNN