Следва: Полицейски х...

18-годишен ученик е доброволец в борбата с коронавируса в “Пирогов” и ВМА (репортаж)

27 Март 2020
4 3491

Неговото име е Кирил Балдев. Той е само на 18 години и в настоящата критична ситуация на световна пандемия той е доброволец към болниците “Пирогов” и ВМА.

COVID-19 преобърна света и никой не знае какво предстои. Бъдещето е неясно, но каквото и да е то, притеснението и паниката нямат място в него. Затова е важно да се фокусираме върху нещата, които носят глътка позитивизъм в тази мрачна картина.

Ева Веселинова ни среща с един герой – малък на години, но много по-смел от мнозина по-големи от него.

18-годишният Кирил Балдев е взел решението да се включи в борбата срещу коронавируса, като се запише доброволец към болниците “Пирогов” и ВМА.

Той е израснал в сиропиталище, но не тръгва по лош път, както много други. Завършва училище, участва в много благородни каузи, самоусъвършенства се като човек.

„Аз нямам пари, но това не ми пречи да дам всичко от себе си, за да съм полезен на обществото“, казва той и нарича себе си “момчето, което помага”.

Какви са неговите задачи в центъра на заразата и какво има да каже на своите връстници, които лежат по диваните и мрънкат, че не могат да излизат навън, вижте в репортажа.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции