<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=65736" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Полицаи в САЩ...

18-годишни сиамски близначки отказват да бъдат хирургически разделени и дори карат шофьорски курс заедно (видео и снимки)

03 Юни 2020
0 10923

18-годишните сестри-сиамски близначки Кармен и Лупита от Кънектикът, САЩ, са напът да завършат учлище и да поемат живота си в ръце, което включва и да се научат да шофират. Двете момичета отказват да бъдат разделени и възнамеряват да имат нормален живот заедно, пише DailyMail.

Никой не очаквал, че сестрите, които са съединени в общ торс, ще преживеят повече от три дни след раждането им през 2002 година. На родителите им било казано, че ако бъдат хирургически разделени, това ще доведе до смъртта им или ще трябва да останат в интензивно отделение години наред.

Но вместо това, родените в Мексико близначки останали заедно и постепенно се приспособили да живеят споделен живот една с друга. Те имат няколко общи ребра, обща храносмилателна система, както и репродуктивни органи.

Когато били малки Лупита и Кармен прекарали дълго време на физиотерапия, за да се научат как да седят, да вършат различни дейности заедно, както и да ходят заедно. Едва 4-годишни те направили първите си самостоятелни крачки в живота.

Докторите се колебаели дали да ги разделят, но в крайна сметка се отказали, защото не могли да гарантират, че операцията ще бъде безопасна за живота на момичетата, тъй като двете споделят общи жизненоважни органи, както и долната част на гръбначния си стълб.

Въпреки отчасти общото им тяло, двете имат съвсем различни индивидуалности. Кармен е отлична ученичка и е остроумна, докато Лупита е тиха и срамежлива.

Момичетата посещават програма по селко стопанство в училище и се надяват един ден да могат един работят като ветеринарни фелдшери или в някакъв друг бранш от животновъдството.

Козле с две глави се роди във ферма в САЩ (видео и снимки)

Попитани дали биха искали да бъдат разделени, двете отговарят отрицателно, като се мотивират с това, че дори операцията да излезе успешна, ще им бъдат нужни много години, за да заживеят самостоятелно.

Източник: DailyMail

Снимки и видео: Channel 4

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции