Следва: Военни части ...

18 000 лева от неплатени глоби на шофьори са събрани на Дунав мост (снимки)

19 Юни 2020
0 860

Системата за проверяване на шофьорите по границите за неплатени глоби, която стартира преди два дни, доведе до приход от 18 000 лева на Дунав мост, пише bTV.

Контролът се осъществява съвместно от Гранична и Пътна полиция. По техни данни само 20 шофьора са отказали да платят и са се разделили с книжките и автомобилите си.

Тъй като гишетата за напускане на България са в Гюргево, българските полицаи нямат право да налагат санкции на чужда територия.

„Няма как на територията на друга държава ние да извършваме това нещо. Ако се наложи на някой гражданин да му бъде отнето свидетелство за управление, той ще бъде върнат на територията на България и тук съответно ще се предприемат действията, които предвижда законът“, обясни директорът на Гранична полиция Русе комисар Димитър Чорбаджиев.

Въпросният водач се конвоира с автомобила си до пункта в Русе, където му се свалят табелите и му се взема книжката.

Някои от шофьорите приемат спокойно проверките, тъй като твърдят, че нямат глоби и няма от какво да се притесняват. Според други системата не работи добре.

„Не може аз да съм си платил, да показвам платежното от банката, фишът, а те да ми казват, че не се води в системата, да ми загубят още два дена в КАТ“, коментира Георги Ангелов.

От Пътна полиция са доволни от резултатите. Връчени са 748 документа на стойност 104 450 лв., като през пост терминал са заплатени 256 документа на стойност 17 920 лв.

Съставени са и 21 акта за административно нарушение, с отнемане на книжката и спиране от движение на автомобила, каза началникът на сектор „Пътна полиция“- Русе гл. инспектор Михаил Манов.

Идея: При неплатени глоби от шофьорите, да има отказ на административни услуги

За момента на проверки подлежат само българските граждани. Очаква се на следващ етап да бъдат обхванати и чужденците.

Източник: bTV

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции