<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=69829" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Полицията в И...

19-годишно момиче е пострадало при протеста снощи, съобщават от СДВР (видео)

24 Юли 2020
0 2077

19-годишно момиче се е оплакало от болки в крака след възникнало напрежение между демонстранти и водач на автомобил при блокадата на кръстовището на бул. “България” и “Фритьоф Нансен в София снощи. Това обяви началникът на отдел “Охранителна полиция” при СДВР комисар Радослав Стойнев по време на брифинг, даден пред медиите.

Комисар Стойнев подчерта, че момичето е в добро състояние, като до инцидента се е стигнало, след като шофьорът не бил съгласен с поведението на протестиращите, които блокираха движението на няколко места в столицата, и демонстративно е напуснал кръстовището.

Обстоятелствата около случая се изясняват. Ако бъдат констатирани нарушения от страна на водача, ще бъдат взети съответните мерки по ЗДвП.

Радев сред протестиращите: Властта не чува хората и говори за ремонт на кабинета (видео)

Стойнев изтъкна, че благодарение на навременната намеса на полицията са предотвратени няколко случая на саморазправа между водачи и протестиращи.

По думите на Стойнев вчеращният ден на протест е преминал без сериозни нарушения на реда.

“Апелирам и към двете страни да проверяват разбиране и търпимост едни към други, за да не се нарушава редът. (…) Съобразно ситуацията полицията има готовност да обезпечи обществения ред”, обясни той като добави, че “Реагираме своевременно. Невинаги може да знаем кога, къде и кой какви намерения има”.

Видео: Facebook/bTV Новините

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции