<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=62118" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ТариКАТ Пара...

19 са новите случаи на коронавирус у нас, почина 60 годишен мъж в “Пирогов” (видео)

19 Април 2020
0 2748

19 нови случая на коронавирус у нас за последното денонощие. От тях 11 са регистрираните в София, като в болница са настанени 8 души, по данни на Националния оперативен щаб. С това общият брой на заразените в България е 884 души. Увеличението е с 2,2% спрямо вчерашния ден, предава бТВ.

В София са установени 11 нови случая. От тях във ВМА са двама души, а във Втора градска болница – един. Амбулаторни са 8 души. В Сливен има трима нови заразени.

В “Пирогов” е починал 60-годишен мъж с тежки придружаващи заболявания – хронична обструктивна белодробна болест /ХОББ/, пулмофиброза.

Излекувани са 161 души. За денонощието има 8 нови излекувани – петима във ВМА и трима в “Пирогов”. Общо 102 мъже и 59 жени, средната възраст е 48 години. Броят на излекуваните деца е 8.

246 е общият брой на настанените в болница. 35 са в интензивни отделения. В София случаите са 521, от които 138 а в болница, а 23 са в интензивни отделения.

От следващата седмица ще бъде възобновена работата по детските и женските консултации и изпълнението на имунизационния календар, информира главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

„Подготвени са текстовете на заповедите. Това обаче ще става в определени дни, за да не се получава смесване на потоците от хора”, обясни той и посочи, че възстановяването на част от дейностите цели постепенното връщане на болниците към обичайния им ритъм на работа, не само по отношение на женски и детски консултации, но и на плановите им дейности. Свижданията обаче няма да бъдат разрешени.

Източник: бТВ, Нова ТВ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции