<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=54626" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Лелята на Ким...

2-годишно дете бе извадено живо от развалините два дни след земетресението в Турция (видео и снимки)

27 Януари 2020
1 6631

2-годишно момиченце бе извадено заедно с майка му изпод руините на сграда в края на спасителните работи след земетресението в Турция, пише Guardian.

 

 

2-годишно дете бе извадено живо от развалините два дни след земетресението в Турция (видео и снимки)

 

 

Трусът с магнитут 6.8 по Рихтер разлюля източна Турция в петък вечерта, погубвайки 34 жители на провинция Елазиг и четири в съседната област Малатя. Повече от 1600 са пострадалите според съобщения на службата за справяне с бедствия (AFAD).

 

 

 

 

Сред оцелелите са 35-годишна жена и нейната дъщеря, на 2. Спасителите дочули виковете изпод руините, но им отнело няколко часа, за да ги достигнат при температури около минус 4 градуса, твърдят местните медии.

 

 

„Моля ви, измъкнете ме оттук. Не мога да издържам вече. Измъкнете дъщеря ми, аз съм нищо без моето дете”, чуват се виковете на майката във видеото, заснето от телевизионен екип. Съпругът на жената е единият от 34-мата загинали в Елазиг.

 

 

По данни на AFAD екипите от областта, подкрепени от екипи от съседни провинции и местни доброволци са измъкнали 45 души изпод развалините. Около 1521 сгради са засегнати, сред които 76 са напълно разрушени, а 645 частично. В официално обръщение на службата се казва, че са преведени близо половин милион евро за всяка от общините.

 

 

Властите предупреждават жителите да не влизат в засегнатите сгради поради опасност от последвали трусове и нови разрушения.

 

 

 

Източник: Guardian

Видео: Voice of America

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции