20 години затвор за Десислава Иванчева на първа инстанция

April 15, 2019
30 6446
Коментари: 0

Преди минути специализираният съд призна за виновна в получаване на подкуп отстранената кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева, съобщи Dir.bg.

 

Присъдата – 20 години затвор и 10 000 лева глоба, по обвинението за искане на 500 000 евро и получаване на 56 000 евро от бизнесмена Александър Ваклин беше произнесена от съдия Иво Хинов.

 

Наложеното наказание обаче не е окончателно и може да се обжалва пред Апелативния специализиран съд. Като съучастници на Иванчева бяха осъдени другите двама подсъдими по делото – нейната бивша заместничка Биляна Петрова и соченият за посредник в комуникацията със строителния предприемач  – Петко Дюлгеров, който на последното заседание по делото се отказа от показанията си. Въпреки този обрат обаче, подсъдимите не бяха оправдани – двамата получиха съответно 15 и 12 години лишаване от свобода.

 

Съдия Хинов заяви, че в делото има "политически нюанс", но не може да се твърди, че Ваклин е провокирал подсъдимите към подкуп, както настоя адвокатът на Иванчева – Марин Марковски.

 

Източник:  Dir.bg

 

 

Коментари

Реакции