Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
20-годишен младеж спря трамвай, докато ватманката си купува баничка
20-годишен младеж спря трамвай, докато ватманката си купува баничка
gospodari.com
08-28-19
добавено
3391
прегледа

Немарливо поведение на ватман по чудо не предизвика инцидент с трамвай в центъра на София във вторник, а произшествието е предотвратено благодарение на хладнокръвната реакция на 20-годишен младеж, съобщава в. Сега.

 

Жената, която управлява трамвая, слязла на спирката на "Патриарх Евтимий" по посока площад "Гарибалди" да си купи закуска, а през това време машината тръгнала на заден ход. За произшествието съобщи във Фейсбук майката на Мануел Георгиев - Вили Елиезер, която предаде разказа на сина си:

 

"На трамвайната спирка на Попа съм и чакам трамвай. Спира един от тези, зелените, но аз чакам друг. В един момент забелязвам, че трамваят започва бавничко да се движи назад. Малко по малко набира скорост, назад е наклон към стадиона, а трамваят е 70 тона желязо. И в следващия момент ме подминава най-предната част с кабинката и там няма никой. Някакви хора наоколо също гледат и викат: няма ватман вътре! Аз в този момент взимам нещата в свои ръце, удрям един спринт, трамваят вече е на 20-ина метра от спирката и се засилва. Предната врата е отворена, аз скачам в движение, влизам в кабинката и ще трябва да го спра някак си. Гледам една ръчка, изглеждаше като да е някаква спирачка, дърпам я - нищо не става! Сядам в седалката, има два педала, викам си: все един от тях ще е спирачка. Десният се оказа правилният, а като го натиснеш докрай, звъни звънецът! От магазинчето на ъгъла излиза объркана ватманката с баничка в ръка. Гледа - трамваят й на 50 метра надолу и аз на нейното място. А пътниците бяха десетина възрастни дами, овикаха ватманката как може да ги остави без спирачка. Тя натисна някакво копче и се оправдава: "Ама тя спирачката явно не държи". 

 

"Гордея се с моя 20-годишен син. Жалкото е, че абсурдно безотговорното поведение на други хора е дало повод да се почувства като герой в екшън филмова история", коментира Вили Елиезер. Случаят не заслужи коментар нито от кмета Йорданка Фандъкова, нито от транспортните фирми и Центъра за градска мобилност.

 

Източник: Сега