Следва: Лекар от първ...

21 нови случаи на коронавирус у нас за днес, вече и в Кърджали и Хасково има по един пациент (видео)

26 Март 2020
0 1569

Броят на заразените с коронавирус в страната вече е 264. На брифинг на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски съобщи за още 21 нови случая на инфектирани с COVID-19 в България, предаде Нова телевизия.

Изписани като оздравели след две отрицателни проби са общо 8 човека. Вирусът обхваща и две нови области – Хасково и Кърджали, където има по един положителен пациент. 14 са в София, в Смолян двама, в Плевен един, във Велико Търново – един, и във Варна един.

Сред новозаболелите има двама военнослужещи на мисии в чужбина. Единият е на служба в Косово, а другият в Румъния, настанен е в инфекциозна болница в Букурещ.

“В София доста се разшириха болниците – във ВМА има случаи, в Пета градска има 5 случая, в „Пирогов“ има още един интубиран пациент, в „Света Анна“ има два случая – жена и мъж, на 75 и 54 години, и от които един е интубиран. И Инфекциозна болница, където досега нямаше положителен с коронавирус, сега вече има един мъж на 33 години”, каза още ген. Мутафчийски.

На коментар на журналист, че чакащите на опашките по КПП-тата се множат и хората са изнервени заради усложнената документация и приема индивидуално на декларациите на всеки от желаещите да преминат, генералът заяви:

“По-добре да има опашки на КПП-тата, отколкото камиони изнасящи трупове.”

Източник: Нова телевизия

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции