<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=64630" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мерки за соци...

22-ма души са с Covid-19 в пазарджишкия завод “Костал”, предприятието продължава да работи

21 Май 2020
0 1009

Нови 8 случая на COVID-19 бяха установени в пазарджишкия завод „Костал“, съобщиха от здравната инспекция. Така общият брой положителни проби в завода става 22, предава bTV.

Ръководството на предприятието и здравната инспекция предприемат спешни мерки за ограничаване на заразата, но заводът продължава да работи.

Преди време публикувахме видео, в което се вижда как работници от същия завод напускат работното си място след края на смяната на тълпи без да спазват каквито и да било епидемиологични мерки.

Работници от завод в Пазарджик излизат без маски и не спазват дистанция (видео)

В завода работят близо 2 500 души, от 5 май обаче са минали на смени. При наличието на служител с положителна проба за коронавирус, цялата смяна се поставя под карантина по домовете и на тяхно място се извикват нови служители.

Нито един от заразените работници не е в болница. Всички са в добро здравословно състояние и са поставени под домашна карантина. Те са на възраст между 22 и 58-години и са не само от Пазарджик, но и от Пловдив, Смолян и град Септември. Издирени са и контактите им, които също са под карантина. Възможно е да има и други заразени, утре се чакат  още резултати от масовия скриниг в завода.

Всички заразени са работили на една и съща поточна линия. „Не са точно един до друг, но те са станции през определено разстояние. Освен това си говорят, излизат в почивка. Те са група заедно”, обясни служител в завода.

Затваряне на завода на този етап не се налага, но ако огнището се разрастне, ще се пристъпи и към тази крайна мярка, са заявили от здравната инспекция.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции