Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
25 контейнера с незаконен боклук от Италия са открити на пристанище Варна
25 контейнера с незаконен боклук от Италия са открити на пристанище Варна
01-18-20
добавено
1429
прегледа

Сигнал за незаконно внесен у нас боклук от Италия е бил подаден в четвъртък от Митница – Варна до районната прокуратура в града, съобщава "Дневник". Отпадъците са били натоварени в 25 контейнера.


 

Според подадени декларации при пристигането на контейнерите в тях е трябвало да се съдържат само отпадъци от пластмаса и каучук, но при първоначалния оглед е установено, че в пратката има и отпадъци от друг тип – текстил, стъкло и дърво.


 

Проверката е провокирана от изтичането на 90-дневен срок, в който товарът е трябвало да бъде оформен като внос в страната, да бъде обмитен или реекспортиран. Според документи контейнерите с отпадъци са тръгнали от италианското пристанище Салерно и са били доставени на пристанище Варна-Запад на 9 октомври миналата година.


 

Италианското дружество "Дентиче панталеоне" е изпращач на пратката, а получател е била българската компания "Блацион" със седалище в София. "Блацион" се занимава със събиране, преработка и търговия с битови отпадъци.

 

 

МВР ЗАПОЧНА МАЩАБНА ОПЕРАЦИЯ ЗАРАДИ БОКЛУКА НА НДРАНГЕТА

 

 

Предстои проверка по случая да изясни дали компанията има документи, които да разрешават да извършва дейността си, а също така дали притежава необходимите лицензи за управление на този вид отпадъци.


 

Освен това трябва да бъде установено съдържанието на цялото количество боклук.


 

При открити сериозни нарушения има вероятност отпадъкът да бъде върнат обратно на изпращача в Италия, казват от прокуратурата.

 

 

ИТАЛИАНСКИ БОКЛУК Е НАМЕРЕН И ВЪВ ВРАЦА

 

 

Източник: "Дневник"