Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
250-килограмова бомба се взриви и остави гигантски кратер в Германия (видео и снимки)
250-килограмова бомба се взриви и остави гигантски кратер в Германия (видео и снимки)
Вземи EMBED
Loading the video...
06-25-19
добавено
2095
прегледа

Бомба от Втората световна война се взриви и уплаши жителите на германския град Лимбург ан дер Лан, съобщава ВВС.

 

 

Взривът бил толкова силен, че първоначално бил регистриран като земетресение. Бомбата оставила огромен кратер, 10 метра широк и поне 4 метра дълбок, в полето в покрайнините на града.

 

 

 

 

Снимка, направена от безпилотен самолет, показала и пораженията от експлозията.  

 

 

 

 

Първоначално от полицията заявиха, че "няма данни за невзривена бомба“, но при по-внимателна проверка експертите по обезвреждане на опасни боеприпаси установили „с почти абсолютна сигурност“, че става въпрос за бомба от Втората световна война. Те смятат, че това е било 250-килограмова бомба, хвърлена от самолет по време на войната.

 

 

 

 

Невзривени бомби се намират често в Германия, а тяхното обезвреждането носи риск и се извършва от специални военни части.

 

 

Местните жители разказват, че близкото железопътно депо е било обект на бомбардировки на Съюзническите сили в последните дни на войната, а неексплодирали бомби са откривани в района и преди. 

 

 

Експертите обаче са категорични, че шансът да пострадаш от взрив на такава бомба е по-малък от шанса да бъдеш ударен от мълния. 

 

 

 

Източник: ВВС