Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
250 хиляди души протестираха в Прага срещу премиера Андрей Бабиш (снимки)
250 хиляди души протестираха в Прага срещу премиера Андрей Бабиш (снимки)
По света
11-17-19
добавено
1153
прегледа

Aнтиправителствена демонстрация се състоя в Прага в навечерието на 30-ата годишнина от Нежната революция, свалила комунистическия режим в Чехословакия, пише Клуб Z.

 

След 5-месечно затишие на недоволството, сега хиляди чехи поискаха оставката на премиера и милиардер Андрей Бабиш. Демонстрантите се събраха парка "Летна" - място на масови протести, допринесли до голяма степен за падането на комунизма през 1989 г. 

 

 

Гражданите дават на Бабиш краен срок до 31 декември да елиминира всички конфликти на интереси, произлизащи от бизнес и медийната му империя или да се оттегли.

 

Според полицията, участие в протеста са взели около четвърт милион души.

 

 

Протестите започнаха, след като чешката полиция препоръча срещу Андрей Бабиш да бъдат повдигнати обвинения  за предполагаема злоупотреба с евросредства. Премиерът отрича да е извършил нещо нередно и казва, че няма причина да подава оставка, тъй като е прехвърлил активите си към доверителни фондове.

 

 

Междувременно неговата партия АНО остава най-популярна в страната.

 

 

Източник: Клуб Z