<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=81122" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Социалните м...

26-годишен русенец спаси удавник и извади богоявленския кръст от Дунав (снимки)

06 Януари 2021
0 1572

26-годишният Теодор Цветков стана двоен спасител на Богоявление в Русе, предаде bTV.

Младият плувец, който е известен с благотворителните си каузи, успя да извади кръста за четвърта година от водите на Дунава и спаси 29-годишния Йордан от удавяне на имения му ден.

До инцидента се стигна, когато 20-те записани кандидати скочиха в реката за кръста. Теодор стигна пръв до него, а останалите мъже се скупчиха във водите да го поздравяват.

В този момент се видя, че един от плувците се дави и присъстващите на понтона започнаха да викат за помощ. Теодор, който е бил спасител, пръв успя да стигне до него.

С помощта на останалите момчета 29-годишният Йордан бе изваден на повърхността. Младият мъж сподели, че за първи път се пробва да скача за Богоявленския кръст. Глътнал е вода и се е паникьосал.

Едва след като бе оказана първа помощ на Йордан, церемонията продължи с връчване на подаръци на късметлията, извадил кръста.

Теодор Цветков пожела на всички да са здрави, по-смирени, по-добри и да си помагат взаимно.

Социалните мрежи избухнаха в недоволство срещу мъжкото хоро в Калофер (снимки)

Неговата голяма цел през новата година е да намери средства, за да се включи в поредното предизвикателство – да стане първият българин в маратона по плуване „Oceans Seven“ и да преплува седем морски канала между континенти и острови. Досега са го постигнали само 26 души в цял свят, а амбицията на Теодор е да стане най-младият и най-бързо преплувалият.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции