Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
3-метрова бетонна стена ще скрие посолството на Русия (снимки)
3-метрова бетонна стена ще скрие посолството на Русия (снимки)
11-07-18
добавено
1257
прегледа

Руското посолство в София издига огромна бетонна ограда, зад която ще бъде скрита сградата на дипломатическата мисия в столицата, пише Faktor.bg.

 

 До сега сградата на посолството на Руската федерация, както и пространството около нея можеха спокойно да се наблюдават през декоративната желязна ограда. Сега обаче цялата фасадна част на дипломатическата мисия към бул.”Драган Цанков” ще бъде затворена от плътна бетонна стена. В някои участъци тя вече е излята и достига над 3 метра, а в други в момента се сглобява кофражът. Необяснимо е защо руските дипломати предприемат толкова тежки мерки за сигурност, опасвайки мисията с висока и масивна бетонна стена, приличаща повече на ограда на затвор или концлагер, каквито имаше по времето на комунизма. В София няма сграда на друга дипломатическа мисия, която е „защитена” от подобна ограда. 

 От какво се страхуват руските дипломати и защо ще се пазят от очите на гражданите, е въпросът, който си задават живеещите в района софиянци. 

 

 

Източник: Faktor.bg