<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=41639" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Умна" т...

300 кг опасен колбас е изтеглен от пазара заради листерия (видео)

21 Октомври 2019
0 2626

Над 300кг опасен колбас, заразен с листерия, е изтеглен от пазара у нас. Това обяви пред btv д-р Кремена Стоева, началник отдел "Контрол по храните" в БАБХ.

 

 

ПАРАДОКС- СКЪПО МЕСО, ЕВТИНИ КОЛБАСИ (ВИДЕО)

 

 

Колбасът е от една марка, внос от Германия. Има четири вида от него и се предлага на слайсове. След проверка е установено наличието на листерия. Сигналът е получен чрез системата за оповестяване на опасни случаи на единния европейски пазар.

 

НАД 34% ОТ БЪЛГАРИТЕ ЖИВЕЯТ В ТЕЖКИ ЛИШЕНИЯ, 36.7% НЕ МОГАТ ДА СИ ПОЗВОЛЯТ МЕСО ВСЕКИ ВТОРИ ДЕН

 

 

 

""

 

 

Д-р Кремена Стоева допълни, че листерията е патоген, предизвикващ неразположение.  Листериозата е инфекция, която поразява централната нервна система, способна е да предизвика менингит и енцефалит. Болестта не се предава от човек на човек, източник на заразата са хранителните продукти и водата.

 

По-рано бе съобщено, че отново заради зараза с опасната болест от пазара ни е изтеглена 250 пушена скумрия внос от Румъния.

 

През август бум на листерия бе регистриран в Испания. Страната се обърна към Световната здравна организация (СЗО), за да предупреди, че разпространяващото се в страната заболяване листериоза вече е международна заплаха. Предупредени бяха и европейските власти заради възможността да се идентифицират случаи на листериоза в други страни.

 

 

Източник: btv

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции