<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=82894" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ваксинирах с...

33 случая на британския вариант на коронавируса има вече у нас

01 Февруари 2021
0 1019

33 са потвърдените случаи в България на новия британски вариант на коронавируса. Това информира директорът на Националния център по заразни и паразитни болести и член на щаба Тодор Кантарджиев на среща при премиера в Министерския съвет, цитиран от bTV.

„От втората проба с 48 секвенирани са доказани 25 случая на английския вариант на Covid-19. Не са открити други рискови варианти на коронавируса в нашата страна. Засега общият брой на потвърдените случаи в страната е 33“, каза Кантарджиев, допълвайки, че изследванията продължават.

33 случая на британския вариант на коронавируса има вече у нас

Представителите на Националния оперативен щаб изтъкнаха, че България стои добре в ЕС по отношение на здравните показатели, свързани с пандемията, като е на едно от най-ниските места на заболеваемост.

Тревожна обаче остава ситуацията в други европейски страни, каза Венцислав Мутафчийски.

Какви са симптомите при зараза с британската мутация?

„Особено критична е ситуацията в най-западните страни – в Португалия, Франция и Нидерландия. В Португалия вече има дефицит на интензивни легла“, информира той.

Ген. Мутафчийски поясни, че в никакъв случай здравните ни власти не са се успокоили и болниците се готвят активно за евентуална трета вълна.

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции