<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=72752" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Полицейски х...

34 от задържаните на протеста вчера вече са с повдигнати обвинения

03 Септември 2020
0 1631

34-ма от задържаните при протеста в София в сряда по време на така нареченото “Велико народно въстание” са с повдигнати обвинения за извършени престъпления от общ характер, съобщават от прокуратурата. От тях за хулиганство са привлечени 30 души.

Нова ескалация: замерят полицаите с бомбички пред Народното събрание (видео)

34 от задържаните на протеста вчера вече са с повдигнати обвинения

Деянията по своето съдържание се отличават с изключителна дързост и включват хвърляне на различни предмети – самоделни взривни устройства, стъклени бутилки, камъни и павета по посока на служители на МВР, неизпълнение на разпореждания и оказване на съпротива срещу полицаи, изпълняващи задълженията си по опазване на обществения ред, сочат от прокуратурата.

34 от задържаните на протеста вчера вече са с повдигнати обвинения

Трима са привлечени към наказателна отговорност за причиняване на телесна повреда на полицейски служител, като на едно от лицата е повдигнато и обвинение за хулиганство, отличаващо се с изключителна дързост. Един човек е привлечен освен към наказателна отговорност за хулиганство, и за отправяне на закани с убийство.

40 са задържаните за 24 часа след протеста в София в сряда, трима от тях са криминално проявени. До 15,30 часа в четвъртък са образувани 24 бързи производства и едно досъдебно производство.

34 от задържаните на протеста вчера вече са с повдигнати обвинения

До 15,30 часа днес 24 души са задържани за срок до 72 часа.  Предстои в следващите дни да бъдат изготвени и внесени искания до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на всеки един от тях. На останалите обвиняеми е определена мярка за неотклонение „гаранция в пари“ или „подписка“.  Спрямо 14 души са предприети действия по реда на Указа за борба с дребното хулиганство, като материалите са внесени в СРС. 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции