<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=72752" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Полицейски х...

34 от задържаните на протеста вчера вече са с повдигнати обвинения

03 Септември 2020
0 1614

34-ма от задържаните при протеста в София в сряда по време на така нареченото “Велико народно въстание” са с повдигнати обвинения за извършени престъпления от общ характер, съобщават от прокуратурата. От тях за хулиганство са привлечени 30 души.

Нова ескалация: замерят полицаите с бомбички пред Народното събрание (видео)

Деянията по своето съдържание се отличават с изключителна дързост и включват хвърляне на различни предмети – самоделни взривни устройства, стъклени бутилки, камъни и павета по посока на служители на МВР, неизпълнение на разпореждания и оказване на съпротива срещу полицаи, изпълняващи задълженията си по опазване на обществения ред, сочат от прокуратурата.

Трима са привлечени към наказателна отговорност за причиняване на телесна повреда на полицейски служител, като на едно от лицата е повдигнато и обвинение за хулиганство, отличаващо се с изключителна дързост. Един човек е привлечен освен към наказателна отговорност за хулиганство, и за отправяне на закани с убийство.

40 са задържаните за 24 часа след протеста в София в сряда, трима от тях са криминално проявени. До 15,30 часа в четвъртък са образувани 24 бързи производства и едно досъдебно производство.

До 15,30 часа днес 24 души са задържани за срок до 72 часа.  Предстои в следващите дни да бъдат изготвени и внесени искания до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на всеки един от тях. На останалите обвиняеми е определена мярка за неотклонение „гаранция в пари“ или „подписка“.  Спрямо 14 души са предприети действия по реда на Указа за борба с дребното хулиганство, като материалите са внесени в СРС. 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции