<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=41916" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Двама мъже се...

380-километрово задръстване заради протест блокира магистралите в Холандия

30 Октомври 2019
0 2145

380-километрово задръстване се образува днес по магистралите в Холандия около Хага, заради протест на строителни работници срещу мерките за намаляване на азотното замърсяване, които могат да засегнат работните им места, съобщи Ройтерс.

Недоволните докараха камиони, багери и кранове на протеста. Полицията каза, че е била издадена забрана за докарването на още тежки машини на основното място на протеста, но работниците продължавали да пристигат организирано с други автомобили. Кадри от пътната блокада можете да видите във видеото горе. 

 

 

""

 

 

Селското стопанство и строителството са най-големите замърсители на въздуха, но мнозина смятат, че двете индустрии несправедливо са обвинявани за проблем, причинен от цялото холандско общество.

 

 

""

 

По предложения на политици около 18 000 строителни проекта в страната могат да бъдат спрени или да станат обект на по-стриктни правила в бъдеще. Хората от строителния и селскостопанския сектор протестират срещу съдебно решение от май, съгласно което страната има твърде високи емисии на азот в нарушение на европейските директиви. Тези демонстрации започнаха през септември и днес е петата протестна проява.

 

Източник: Ройтерс

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции