Следва: Взривиха сгр...

40 000 автомобила са излезли от София за денонощие, близо 4000 са върнатите от КАТ

01 Май 2020
0 1896

Близо 40 000 автомобила са напуснали София през вчерашния ден, по данни на КАТ. Върнатите обратно коли са около 4000, а общият брой на гражданите, на които е отказано да излязат от столицата, е около 7 000-8 000, съобщи зам.-началникът на “Пътна полиция”-София Любомир Костадинов за Нова телевизия.

„Движението се засилва. В четвъртък между 16 и 18:30 часа беше пикът на трафика по всички магистрали”, сподели той.

На част от водачите не им е било позволено да напуснат града заради декларирани причини, които не отговарят на заповедите на министъра на здравеопазването. Всеки втори е посочил, че пътува по работа по време на трите почивни дни.

Километрични опашки се очакват и през днешния ден.

В страната са разположени 200 пропускателни пунктове. От МВР припомниха, че мерките и ограниченията по време на пандемия остават непроменени. Излизането от градовете ще става само по работа и за лечение. За това ще следят пътните полицаи. Всяка декларация ще бъде щателно проверявана, а нарушителите ще бъдат предавани на съда.

По време на трите почивни дни проверките ще са с акцент върху рисковите водачи. Органите на реда ще следят за шофьори, които са седнали зад волана след употреба на алкохол и наркотици.

Източник: Нова телевизия

Снимки: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции