Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
400 семейства не могат да влязат в домовете си (видео)
400 семейства не могат да влязат в домовете си (видео)
Нередности
11-29-17
добавено
4799
прегледа

400 семейства нямат достъп до домовете си в комплекс "Витоша парк". До тази ситуация се стига след като собственикът на частния терен загражда единствения възможен вход на комплекса.

 

 

Малка пролука е единственият път, по който може да се стигне до комплекс „Витоша парк”. Собственикът на терена, по който се стига до комплекса, препречва пътя на 400 семейства до жилищата им – първо с камион, после с ограда.

 

 

 

 

 

Оказва се, че при строежа на комплекса през 2006-та е сключен договор между фирмата строител и собственика на съседния терен - фирмата „Витоша ски”. С този договор жителите на комплекса получават правото да минават през терена на „Витоша ски” срещу месечна такса.

 

От известно време таксата за преминаването през частния терен не била плащана, признават от фирмата, която поддържа комплекса, съобщава Нова телевизия. Кметът на район „Витоша” казва, че общината не може да реши проблема, защото комплексът е  построен върху терен, който не е в регулация и там няма проектирани улици.

 

„Законът за устройство на територията позволява такова нещо да се издаде разрешение за строеж в зона, която не е регулирана, като се даде достъп до този строеж и те дават достъп през този частен имот , като са имали вече сключен договор за това и тогава общината им е разрешила да строят”, коментира инж. Теодор Петков – район „Витоша”.

 

От „Витоша ски” не пожелаха да коментират казуса пред камера. По телефона казаха, че според тях юридически всичко е изрядно. Снощи от дружеството премахнаха оградата, срещу която протестират хората от Витоша парк. Ако днес до 4 часа следобед те не преместят входа към комплекса си, загражденията ще бъдат поставени отново.