<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=109979" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ето защо прав...

408 души са в ареста след футболно дерби в Русия (видео)

29 Ноември 2021
0 636

Полицията в Москва арестува стотици фенове на дербито между грандовете ЦСКА (Москва) и Зенит (Санкт Петербург), пише Dir.bg.

Двубоят завърши с очаквана победа с 2:0 за гостите от Санкт Петербург, които са и лидер в класирането.

Именно заради това не резултатът бе водеща тема след мача, а нечуваните 408 ареста на привърженици.

Всички те са фенове на ЦСКА, като причината за ареста им не е побой, нахулване на терена или други вандалски прояви, а използването на пиротехника. Нещо, което виждаме всеки уикенд по европейските терени.

Радикални действия на руската полиция, 408 човека в ареста след футболно дерби
Valery Matytsin/TASS

В Русия обаче пиротехниката по време на мачове е забранена, заради което се стигна до арестите на всички тези привърженици.

След последния съдийски сигнал феновете бяха държани над час на трибуните. Това бе допълнително наказание за тях предвид минусовите температури.

А тъй като властите нямаше как да разберат кои са виновниците за факлите и димките по време на мача, решиха да арестуват цялото ядро на агитката на ЦСКА.

Така 408 човека се озоваха в арестите на московските полицейски участъци.

“Абсолютно погазване на човешки права”

Действията на полицията предизвикаха огромна вълна на недоволство в социалните мрежи. Дори феновете на противниковите отбори застанаха на страната на ЦСКА.

Според тя заключването на стадиона и държането на фенове като затовриници там е абсолютно погазване на всякакви човешки права.

От полицията в Москва не дадоха обяснение за действията си, а министърът на вътрешните работи на страната обяви, че този случай не е кординиран с него и е изцяло действие на местните полицейски ръководители.

Радикални действия на руската полиция, 408 човека в ареста след футболен мач

Източник: Dir.bg

Видео: Россия 24

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции