49-годишен лекар от столичната Спешна помощ почина от коронавирус

03 Юли 2020
0 7397

Лекар, работещ в Спешна помощ – София, почина от Covid-19. Това съобщи Национална асоциация на работещите в Спешна медицинска помощ във Фейсбук. Той се е заразил от инфектиран при най-рискованата за заразяване процедура, а именно – кардиопулмоналната ресусцитация (КПР).

Става дума за Юлиян Стамов, който е едва на 49 години.

Българските лекари аплодираха хората, които си стоят вкъщи (видеа)

“Днес към небесния спешен медицински екип се присъедини и д-р Юлиян Стамов на 49 г. Той беше дългогодишен спешен медик, който даваше всичко за хората на носилката. Отдаде на пациентите си и най-скъпото – живота си”, се казва в съобщението за кончината му.

И още: “За него няма да прочетете статия или интервю, няма да има и репортаж , защото угасна за една седмица, след като пренебрегна собствената си безопасност заради живота на пациента си.
Само спешен и интензивен медик знаят как текат секундите при пациент без дишане и как нерядко забравяме, че сме смъртни и уязвими в битката за живота.

Няма време за лични предпазни средства, защото едно обличане на защитно облекло отнема от минутите, в които можеш да накараш едно спряло сърце да бие. Природата ни е дала едни 8 минути, в които можем да спрем смъртта след спирането на сърцето. Ако тези минути отидат за собствената безопасност, може да да лишим пациента си от шанса да оцелее.

За да пренебрегнеш собствения си живот пред живота на непознат, трябва просто да си Човек и Лекар с главни букви!!! Поклон, Докторе!”

Днес към небесния спешен медицински екип се присъедини и д-р Юлиян Стамов на 42г.Той беше дългогодишен спешен медик,…

Публикувахте от Национална Асоциация Смп в Петък, 3 юли 2020 г.

Екипът на “Господарите” изказва своите съболезнования на близките на починалия!

Източник: Фейсбук – Национална асоциация на работещите в Спешна медицинска помощ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции