<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=117079" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Столичен бло...

43% от жителите на София са ваксинирани срещу Covid-19 (видео)

31 Януари 2022
0 247

“43% от хората в София са ваксинирани, както и 62% от медицинските работници, съобщи зам.-кметът на Столична община Дончо Барбалов.

По думите му, през уикендите хората предпочитат да се ваксинират в моловете, а през седмицата – в ДКЦ-та.

43% от жителите на София са ваксинирани срещу Covid-19

„В София процентът на ваксинирани е с 10% по-висок от този в страната. Близо 43% от хората в София са ваксинирани, като броят на ваксинирани при хората на 65 години е над 53%, а при медицинските работници е 62%. Това се дължи на добрата работа на общината и РЗИ“, уточни още Барбалов.

Ирландия сваля всички Covid ограничения заради многото ваксинирани

„През първия уикенд стартирахме с 3500 души, през втория – с 2000, а сега сме на 1124. Първите коридори бяха открити през месец май миналата година. Искахме да дадем достъп на хората в извънболнична среда да бъдат ваксинирани в парковете, защото са много по-приятни през пролетта. Имаше огромен интерес“, допълни зам.-кметът Барбалов.

Проф. Кантарджиев прогнозира кога пандемията ще отслабне и маските ще паднат (видео)

Според него, интересът към ваксинацията се определя от вълните на нарастване на пандемията, когато има много заразени има и много желаещи за ваксиниране.

43% от жителите на София са ваксинирани срещу Covid-19

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции