<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=58233" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Aрестуваха че...

45 български шофьори са блокирани в Италия вече 3 дни без храна и вода (видео)

15 Март 2020
0 11081

По време на последния извънреден брифинг във връзка с разпространяващия се COVID-19 министърът на транспорта Росен Желязков каза, че няма блокирани български камиони извън страната. Оказа се обаче, че вече трети ден 45 шофьори на камиони са на италианска територия, на 27 км от границата със Словения. Те се обърнаха към нас, след като вече 3 дни са без храна и вода и без каквито и да било стоки от първа необходимост, и нямат връзка с горещите телефони на Министерството на външните работи, посочени като денонощни на сайта им.

Кабинетът предлага финансови и админстративни мерки за облекчаване на кризата в бизнеса

Във видеоразговор с нашата репортерка Виктория Симеонова българските шофьори разказаха, че са притеснени от неяснотата как да продължат пътя си. Липсва възможност да се върнат към мястото, от което са тръгнали, не им се осигурява и продължаване към България. Те коментират, че полицията допуска камиони от Румъния и Босна и Херцеговина, но връща българските. Доскоро са имали контакт с консула на България в Словения, но вече и той не отговаря на обажданията им.

Шофьорите искат повече от всичко да се приберат при семействата си, където обещават да спазят 14-дневната карантина. Предвид че са на път вече повече от 72 часа, по техните думи се надяват на чудо и институциите да им съдействат, като се осигури конвой с цел безопасното им преминаване и пристигане на българска територия.

Междувременно получихме информация и за други блокирани българи – на границата между Унгария и Сърбия семейства с малки деца чакат повече от 12 часа, за да продължат пътуването си към България.

Ние от gospodari.com се надяваме съвсем скоро да се намери решение за всички българи в такава ситуация и следим темата. Ако и вие станете свидетели или жертви на подобни неуредици, не се колебайте да ни сигнализирате!

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции