<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=63079" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Диви животни ...

47 са новите случаи на Covid-19, спират сутрешните брифинги на Оперативния щаб (видео)

02 Май 2020
0 9788

47 нови случая на коронавирус са регистрирани през последното денонощие. Общият брой вече е 1588 души.

От днес Националния оперативен щаб спира да дава ежедневните си брифинги. Информацията ще бъде представяна под формата на съобщения от доц. Димо Димов, който е секретар на щаба.

За послединте 24 часа са починали 3-ма души. Един от тях е лекар на 43 години от МБАЛ-Сливен. Това е и първият случай на починал лекар у нас. В Смолян е починал мъж на 64 г. с инсулт, а в Сливен – мъж на 65 г. с белодробно онкологично заболяване.

Има нова област на заразата – Разград. 6 от новите случаи са в София, Видин – 22, Благоевград – 5, Плевен- 3, Перник – 2, Пловдив, Пазарджик, Враца, Смолян и Сливен, както и Ямбол – 1.

“Има 5 нови случая на заразени деца на възраст между 5 и 16 години. Медицински персонал – 4 нови случая. Излекувани 11 нови случая, общо 287. В София новите са в “Пирогов” – 4 души и 7 души на лечение в домашни условия”, каза още Димов.

Решението за спиране на редовните брифинги е взето от Министерски съвет с убеждението, че българското общество вече е достатъчно информирано по отношение на пандемията Covid-19. В мотивите се посочва още, че в обществото се чуват думи на критика относно ежедневните излъчвания на брифинга, които нанасят повече вреда, отколкото полза.

Източник: Нова ТВ

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции