<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=76266" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 1595 са новите ...

5-годишно момченце написа книга, за да помогне на децата, стресирани от Covid-19

23 Октомври 2020
0 297

5-годишно дете от Джорджия, САЩ, написа книга, за да вдъхнови децата да останат позитивно настроени по време на стреса и несигурността около пандемията от Covid-19, пише ВВС.

Когато започнала пандемията, в ума на детето в предучилищна възраст Уейд Уилямс се появили много въпроси. Но най-голямото му питане е било как може да помогне на света.

“Всичко започна от това, че той каза: “Татко, наистина искам да помогна на хората”, сподели баща му Джошуа.

С помощта на баща си, Уейд е публикувал детска книга, озаглавена „Wade Through the Pandemic“, за да насърчи децата да запазят оптимистична нагласа въпреки въздействието на пандемията върху живота им.

Книгата описва върховете и паденията в живота на момчето по време на пандемията – от невъзможността да ходи на училище или да играе с приятели, до разболяването на баба му от вируса и раждането на сестра му.

„Това беше единствената ни цел да напишем тази книга“, посочва бащата на Уилямс. “Да знаят другите деца, че това е труден момент, но ще преминем през него. Ние не ги лъжем, че всичко е наред. Просто им казваме, че всичко ще се оправи“.

Написването на книгата освен това е послужило като начин за Уейд да се справи големите промени в живота си психически и емоционално.

Книгата е публикувана на 2 октомври и понастоящем е включена в топ 100 на новите детски книги в Amazon Best Sellers.

Източник: ВВС

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции