<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=58374" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Арнолд Шварц...

5 нови заразени с коронавирус у нас, случаите вече са 67 (видео)

17 Март 2020
0 5143

Случаите на заразяване с новия коронавирус Covid-19 у нас вече са 67. Това е с петима души повече спрямо вчера вечерта, съобщи началникът на Централния оперативен щаб и началник на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски на редовния сутрешен брифинг, цитиран от Нова тв.

„Рано сутринта имахме среща с премиера и обсъдихме предприетите до момента мерки. Засега повечето хора ги спазват. Въпреки това ситуацията от последните дни с опашките пред магазини ни принуждават да предложим на премиера да се вземат допълнителни рестриктивни мерки, а именно – повече от двама възрастни да не се събират на открити пространства”, каза още той.

Отново аплодисменти за лекарите, борещи се с коронавируса (видео)

При струпване на опашки пред хранителните магазини хората трябва да бъдат на поне два метра един от друг, и при стриктно спазване на мерките вътре в самите магазини.

Централният оперативен щаб обмисля и мерки за фирмите за кетъринг, които приготвят и доставят прясна храна, както и нови мерки при доставките на храни и продукти с ТИР-ове от други страни. Предложението на щаба е пристигащите български шофьори на ТИРове, които разтоварят стоката си у нас и нямат други последващи курсове, да бъдат поставени под карантина.

България забранява влизането на граждани от 16 страни

Следващият обмислян вариант е шофьор на ТИР, който пристига, разтоварва и поема следващ курс, да се подлага на пълна социална изолация, и ще може да поеме следващ курс при пълно здраве. При третия вариант ако шофьорът е чужденец, има право да напусне страната най-късно до 12 часа.

Източник: Нова тв

Снимка: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции