<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=54722" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Пожарникари ...

50 американски войници са с мозъчни травми след ракетните удари на Иран (видео)

29 Януари 2020
0 5634

Във вторник Пентагонът заяви, че 50 военнослужещи на американската армия са били диагностицирани с травматични мозъчни наранявания след ракетните удари на Иран върху база в Ирак в началото на този месец, пише Guardian, което е с 16 повече, отколкото бе съобщено по-рано.

 

 

ИРАН УДАРИ С БАЛИСТИЧНИ РАКЕТИ АМЕРИКАНСКИ БАЗИ В ИРАК (ВИДЕО)

 

 

Първоначално Доналд Тръмп заяви, че атаката на Иран от 8 януари не е убила или наранила нито един военнослужещ от американската армия. Но в изявление на говорителя на Пентагона се казва, че „към днешна дата 50 американски военнослужещи са диагностицирани с мозъчни травми”, оповести подполковник Томас Кебъл. Симптомите включват главоблие, замаяност, чувствителност към светлина и гадене.

 

 

По данни на Кембъл, трийсет и един от войниците са били лекувани в Ирак и върнати на служба, а единайсет са изпратени на лечение в Германия за допълнителни изследвания и терапия. В предишно свое изявление Пентагонът оповести броя на ранените на 34 души.

 

 

ТРЪМП: САЩ СА ГОТОВИ ДА УДАРЯТ 52 ЦЕЛИ В ИРАН

 

 

В свои изявления миналата седмица президентът Тръмп опита да смекчи броя на пострадалите, като се изрази, че „бил чул, че имат главоболие и още няколко други неща”. Това възмути група ветерани в САЩ като командир на ветераните от чуждестранните мисии заяви, че „очаква извинение от президента, заради неговите необосновани забележки.”

 

 

Ракетните атаки на Иран над базата Аин ал Асад в Ирак ограничиха спиралата на насилието, започнала през декември 2019 година и кулминирала с убийството на генерал Касем Сюлеймани на 3 януари. Двете страни в конфликта се въздържаха от ескалация на военните действия. По данни на Пентагона, около 408 000 военнослужещи в американските военни части са диагностицирани с травми на мозъка от 2000 година насам.

 

 

ТРЪМП ЗАПЛАШИ В ТУИТЪР ДА ЗАЛИЧИ ИРАН

 

 

 

Източник: Guardian

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции