500-годишна стена, изградена от човешки кости и черепи, беше открита под катедрала в Белгия (снимки)

February 18, 2020
48 332
Коментари: 0

500-годишна стена, изградена изцяло от човешки кости, беше намерена под катедралта “Свети Баво” в град Гент, Белгия. В контрукцията били вградени човешки бедрени кости и черепи. Експертите смятат, че костите са били взети от гробище близо до катедралата, за да се освободят места за нови гробове, пише Daily Mail

 

 

АРХЕОЛОЗИ ОТКРИХА “АЙФОН” НА 2100 ГОДИНИ В “РУСКАТА АТЛАНТИДА” (СНИМКИ)

 

 

 

Катедралата е построена през 17 век, но археолозите смятат, че костите са били на повече от 200 години, когато са били извадени и вградени в стената. Археологът Джанек де Гриз коментира, че досега не са срещали подобно нещо. Костите се считат в християнската религия за важна част от тялото, заради вярата във възкресението. Тъй като не могат да бъдат изхвърлени, те са останали близо до катедралата и са били използвани за нов градеж. 

 

 

 

“Свети Баво” е построен на мястото на бившия параклис “Св. Йоан Кръстител” от 942 г. – а строителството на самата катедралата започва през 1274 година.

 

 

 

 

 

Макар и страховита, стената тук не е нищо в сравнение с откритията, направени в една малка църква в Гент – една от най-големите и най-добре запазени колекции от древни човешки кости и черепи във Великобритания. Колекцията там включва над 1000 черепа.

 

 

Източник: Daily Mail

Коментари

Реакции

Следете разпространението на COVID-19 в реално време: