Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
51% от хората у нас отделят от бюджета си за благотворителност
51% от хората у нас отделят от бюджета си за благотворителност
04-17-19
добавено
1175
прегледа

51% от хората в България са дарили пари за благотворителна кауза през изминалата година, а средно всеки от нас отделя по 100 лева за дарение. 

 

Това разказа Елица Баракова от фондация "B cause" в ефира на Bulgaria on Air, според която все повече млади в България започват да даряват. Тя твърди още, че 61% от българите биха дарявали повече, ако знаят къде отиват парите им.

 


"Общата картина на дарителството не се променя толкова бързо през последните години. Около 2/3 от хората даряват или са доброволци. DMS кампаниите са на трето място в проучването. Ние обичаме да даряваме за деца, бедни и болни хора. Дарителите казват, че го правят защото вярват, че заедно можем да направим света по-добър. Вече хората оценяват факта, че и малкото дарение е от значение", каза тя.Баракова също така сподели, че всички желаещи да дарят пари за благотворителност могат да използват данъчни облекчения. Тя обясни, че в България всеки, който дарява, може да ползва данъчно облекчение от 5%, компаниите - 10%. По думите й хората с ниски доходи, със семеен доход до 12 хиляди у нас, са 44% от дарителите."Има голяма активност при даряването за деца, болни и животни. Напоследък има ръст при даряването за образователни кампании и кръводаряване. 50% от хората даряват, а 74% от тях са млади хора до 24 години", допълни Баракова.
 

 

Източник: Dnes.bg