<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=66032" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Банкси посве...

57 полицаи подадоха оставки в подкрепа на уволнените си колеги, наранили 75-годишен мъж (видео и снимки)

07 Юни 2020
0 4360

57 полицейски служители от щата Ню Йорк си подадоха оставките в защита на уволнените им колеги при инцидента със съборения 75-годишен човек на протестите в Бъфало преди дни, пише Guardian.

Полицаите съставляват целия “Отдел за борба с безредиците” на полицейско управление в града. Те остават на служба в полицията, но вече няма да работят в силовото подразделение.

Полицаи в САЩ събориха възрастен човек и го оставиха на земята в локва кръв (видео и снимки)

Драматичното развитие след инцидента, станал в четвъртък вечерта, доведе до остри публикации в социалните медии, както и до напрежение в града. Както много други градове в САЩ, Бъфало бе залят от вълна от протести срещу убийството на Джордж Флойд и полицейското насилие срещу чернокожи въобще.

Протестите бяха белязани от многобройни инциденти на насилие на полицаи над демонстрантите и отразяващите медии, което предизвика брожения сред различни организции за човешките права в социалните медии.

Двама полицаи от град Бъфало, щата Ню Йорк са временно отстранени и лишени от заплащане заради това, че са съборили 75-годишен мъж на тротоара и той си е ударил главата, което е довело до приемането му в болница

“Защо? Защо беше необходимо? Нима човекът представляваше заплаха? “ попита на губернатора на Ню Йорк Андрю Куомо на ежедневния си брифинг в петък, като каза, че е говорил с Гугино. „Това е просто фундаментално обидно и плашещо. Как стигнахме до това положение?“

Но шефът на местния полицейски съюз защити служителите си. „Петдесет и седем са подали оставка в подкрепа на двама от колегите си, които просто са изпълнявали заповеди“, заяви Джон Еванс, президент на Асоциацията на полицаите.

Байрън Браун, кметът на Бъфало, заяви, че са създадени планове за действие в извънредни ситуации, “които осигуряват обществена безопасност”. Допълнителни държавни военнослужещи ще бъдат в града през уикенда, за да окажат помощ на полицията в Бъфало, според говорител на държавната полиция.

Размириците в САЩ излизат от контрол, 25 града въвеждат комендантски час (видео и снимки)

Гугино е настанен в болница и вече е в съзнание.

Мартин Гугино е местен пенсионер, който живее сам в дома си. Негови приятели го описват като ветеран активист на мира с неумолими убеждения за социална справедливост.

Източник: Guardian

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции