<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=59099" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Борисов: през...

6 са вече случаите на коронавирус в Бургас (видео)

22 Март 2020
0 1338

Случаите на COVID-19 в Бургас вече са 6, като четирима от заразените са медицински лица, предаде Бтв. Информацията е потвърдена от РЗИ-Бургас. Към момента общият брой на заразените в страната е 174 души.

Въпреки строгите мерки, които щабът прилага, в Бургас се разиграва най-лошият вариант: заразата покосява хората на първа линия – лекарите, грижещи се за овладяването на разпространението на коронавируса.

Лекар в болница в Бургас е с положителна проба за коронавирус (видео)

Положителна проба са дали две контактни лица на заразения хирург от частната болница “Бургасмед”, който беше диагностициран с COVID-19. Те са лекар и медицинска сестра. С положителна проба е и рехабилитатор от социалния дом.

Пред болницата няма охрана. Тя продължава да приема пациенти. От ръководството на лечебното заведение уверяват, че се вземат всички мерки за сигурността им.

Цялото отделение в болницата заедно с лежащо болните е затворено, а контактните с хирурга медицински лица са поставени под карантина в неврохирургическото отделение.

Под карантина остава и домът за медико-социални грижи, след като един от рехабилитаторите там даде също положителна проба за коронавирус.

Източник: Бтв

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции