<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=66053" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Прокуратурат...

64 лв. сметка за два чадъра и четири шезлонга на плаж в Слънчев бряг (снимка)

07 Юни 2020
0 17633

След сигнал на българска туристка на Слънчев бряг за завишени цени на чадъри и жезлонги, Министерството на туризма ще извърши незабавна проверка, се казва в съобщение на ведомството.

Сигналът е придружен с касова бележка за сумата 64 лв. Според гражданката цената е за два чадъра и четири шезлонга.

“В случай, че бъдат установени нарушения, Министерството на туризма веднага ще наложи санкция на стопанина на плажа”, се казва в съобщението на сайта на министерството.

Новите текстове в Закона за здравето, приети от Народното събрание предвиждат, че за лято 2020 г. концесионерите и  наемателите на морски плажове трябва да предоставят плажните принадлежности на цени, намалени с не по-малко от 50% от цените за миналата година.  Припомняме, че при неспазване на нормативните изисквания глобата е 50 хил. лв., а при повторно нарушение – 100 хил. лв.

Задължение на министерството е да следи как се спазват правилата за работа на морските плажове през цялата година. При нарушения и неспазване на законодателството санкциите са безкомпромисни.

Кои ще са плажовете с безплатни чадъри и шезлонги у нас? (видео)

Министерството на туризма призовава своевременно да бъде информирано при всякакви съмнения за извършване на неправомерни действия на територията на морските плажове.

Източник: Министерството на туризма

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции