<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=63485" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 54 са новите з...

7 братя и сестри лагеруват под прозореца на 101-годишната си майка, болна от Covid-19 (видео и снимки)

08 Май 2020
0 3883

Изминали са повече от 50 години, откакто братята и сестрите О’Брайън за последно са живели заедно под един покрив. Но когато през април 101-годишната им майка Джийн е дала положителнa проба за Covid-19, нейните 7 деца се събрали от различни краища на САЩ, за да лагеруват под прозореца на старческия дом в Мичиган, където тя се намира, пише Washington Post.

През цялото време те пели, танцували и ѝ изпращали любовни писма.

Под карантина: Жена съобщава на дядо си през прозореца, че е сгодена (видео и снимки)

Когато разбрали за диагнозата ѝ преди няколко седмици, братята и сестрите О’Брайън набързо опаковаха багажа си и напуснали домовете си, без да знаят кога ще се върнат. Те пътували от общо шест щата – Мериленд, Вашингтон, Невада, Флорида, Ню Джърси и Северна Каролина.

„Никога не се чувстваш по-далеч от любим човек, отколкото когато получаваш такива новини“, споделя 72-годишната Пат О’Брайън, която живее в Сиатъл. “Веднага се качих в колата и подкарах.”

И добави: „Ако това ще бъдат последните дни на майка ми, всички искаме да сме с нея“.

Седемте братя и сестри, които са тествани отрицателно за новия коронавирус, преди да се съберат заедно, решили да наемат имот от Airbnb близо до старческия дом на майка им. Така те с лекота прекарват повече време до нея и я подкрепят.

Сега, от близо две седмици братята и сестрите са разположени пред прозореца на майка си от момента, в който щорите ѝ се вдигат сутрин до свалянето им вечер.

Борбата с Covid-19 е трудна и въпреки че е имала добри и лоши дни, състоянието на Джийн О’Брайън се е подобрило значително след пристигането на децата ѝ. Когато за пръв път те отишли до дома за възрастни хора, майка им била унила, отказвала да яде или пие. Сега тя е без треска и отново започва да изглежда и да се чувства като себе си.

„Имаше невероятна промяна в поведението ѝ, откакто започнахме да седим тук“, казва Том О’Брайън, 62-годишен. “Не можем да повярваме.”

Джийн О’Брайън винаги е учила децата си да се поддържат едни други, особено през трудни времена. Сега това може би е нещото, което помага да се спаси живота ѝ.

“Семейството винаги ще бъде на първо място”, каза Меган О’Брайън. “Няма да я оставим да бъде сама.”

Източник: Washington Post

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции