<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=71560" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Конституция...

71-годишният португалски президент се втурна в морето да спасява две давещи се жени (видео и снимки)

18 Август 2020
0 1402

Португалският президент Марсело де Соуса помогна в спасяването на две жени, изпаднали в затруднение, докато плували с каяк край бреговете на Алгарви, пише LadBible.

71-годишният де Соуса се втурнал в морето, след като видял от брега как лодката се преобърнала във водата.

Президентът де Соуса почивал със семейството си на португалския бряг в опит да подкрепи местната икономика в страната, която претърпя огромни загуби в следствие на пандемията от Covid-19.

“Имаше силно течение от запад и жените се преобърнаха. Погълнаха много вода и нито можаха да върнат каяка си в изправено положение, нито да се изкачат върху него или пък да доплуват до брега, заради силното вълнение”, разказа той пред медиите.

Президентът, който наскоро претърпя лека операция на сърцето, не бил сам в спасителната операция. Друг мъж с джет се присъединил в удачния момент и бе наречен от де Соуса “патриот”.

Алгарви е най-южната провинция на Португалия със столица град Фаро. Провинцията е сред най-развитите в икономическо отношение региони в страната и е популярна туристическа дестинация за посетители от Европа и света. Икономиката ѝ обаче бе силно засегната от мерките срещу пандемията.

Видео: Voice Of America

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции