<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=35596" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

75% от младите хора не разпознават фалшивите новини, твърди еврокомисар

08 Март 2019
0 549

Европа прави малки крачки към борбата с фалшивите новини, но пътят е много дълъг. Как да разпознаваме фалшивите новини коментира еврокомисарят по цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел в сутрешния блок на БНТ.

 

Мария Габриел заяви, че всеки месец се отчитат резултатите от борбата на социалните мрежи с фалшивите новини.

 

Мария Габриел, еврокомисар по цифрова икономика и цифрово общество: За този път този месец Гугъл ни даде повече конкретика. От търсачката бяха премахнати над 46 хиляди фалшиви рекламни профила. Очаквам до март месец още повече усилия, особено при наближаването на евроизборите. Очаквам по-добри резултати по отношение на обучението на журналисти, по отношение на изборната реклама и фалшиви акаунти.

 

Мария Габриел заяви, че 75% от младите между 15 и 24 години не разпознават фалшивите новини. По повод системата за ранно предупреждение за дезинформационни атаки, Мария Габриел коментира, че до края на месец март се очаква представяне на платформа, в която държавите членки да отговорят, има ли заплаха за интегритета на изборния процес.

 

Еврокомисарят заяви, че по време на дигиталната среща на върха в Белград, която ще се състои на 4 и 5 април, предстои 6 държави да подпишат ново регионално споразумение, което е свързано с по-евтиният роуминг на Балканите.

 

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции