76 кг кокаин в кашони с еквадорски банани откри работник в склад в Бургас (снимки)

18 Август 2019
0 3118

Близо 76 килограма кокаин са открити в складова база на ул. "Индустриална" в Бургас, съобщи Darik.

 

МОРЕТО КРАЙ ШАБЛА ИЗХВЪРЛИ ЧУВАЛИ СЪС 170 КГ КОКАИН

 

Пратката е дошла в кашони за банани с кораб от Еквадор на 29 юли, като два дни по-късно е разтоварена. На 30 юли кашоните са откарани в склад за плодове и зеленчуци в Бургас. 

 

 

""

 

 

Кокаинът е на стойност около 2 500 000 евро (5 милиона лева).

 

МВР СЪВЕТВА: АКО СТЕ НА МОРЕТО И ВИДИТЕ КОКАИН, НЕ ПОЛЗВАЙТЕ

 

На извънреден брифинг административният ръководител на Окръжната прокуратура в Бургас Георги Чинев съобщи, че на 27 юли на Пристанище "Бургас" е акостирал плавателен съд на международна компания. По думите му корабът е пътувал от Еквадор през Италия. На 29 юли в Пристанище "Бургас" от кораба са били разтоварени 19 контейнера, в които имало общо 20 626 кашона с банани, уточни Чинев.

 

 

""

 

 

Получател на стоката е българско търговско дружество. Наркотикът е открит от работник в склада, който веднага сигнализирал в полицията, обясни Георги Чинев.
 

 

Наркотичното вещество е било в кашоните с банани в пакети, каза старши комисар Калоян Калоянов, директор на ОД на МВР-Бургас. Всеки от пакетите е с тегло 2,5 килограма.

 

 

""

 

 

Разположени са така, че при отваряне на пръв поглед да се виждат плодовете. Покрити са със специфично фолио от метал, най-вероятно за избягване на проверки през рентген, допълни старши комисар Калоянов.
 

 

Назначена е експертиза, която да установи чистотата на кокаина, добави Калоянов. От пристигналите кашони с банани част вече са продадени в Румъния, уточни той.

 

 

Източник: Darik

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции