Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
8-годишен похарчи хиляди от кредитната карта на майка си за видеоигри
8-годишен похарчи хиляди от кредитната карта на майка си за видеоигри
По света
09-17-19
добавено
3289
прегледа

Момченце на 8 години от Англия е похарчило над 3 хил. паунда (близо 7 хил. лв.) от кредитната карта на майка си за видеоигри. В рамките на три седмици детето многократно купувало допълнителни пакети за игрите на своя Xbox, без майка му да разбере, съобщава DailyMail. През това време 8-годишният Леон ъпгрейдвал с платени версии игри като Minecraft. Майка му разбрала къде са отишли парите, едва след като получила месечното известие за баланса по картата си.

 

Първата покупка е направена от майката като подарък. Тогава тя въвела данните на кредитната си карта, но не забелязала, че те се запазили. След това хлапето нямало проблеми да продължи с покупките. Само за един ден през август той похарчил над 970 паунда. Два дни по-късно направил покупки за още близо 200 паунда.

 

"Когато видях баланса по сметката си, полудях. Казах му, че продаваме видеоиграта", разказва майката Мартин. Според нея има и друг проблем - синът прекарва прекалено много време, играейки. Тя е самотна майка с две деца и не може да им отделя достатъчно време. Сега жената се притеснява как ще издържа децата си заради големия дълг. Тя е обяснила на двете си момчета, че за Коледа няма да получат подаръци, защото Леон е изхарчил парите.

 

Детето е знаело, че купува нещо, но не е разбрало какви са финансовите последици от действията му, казва майката. Тя твърди още, че системата на Xbox не е изисквала всеки път да се въвежда трицифреният код на картата, така че покупките са били лесни.

 

Парите вероятно ще бъдат върнати, твърдят от Майкрософт пред DailyMail. От компанията допълват, че преглеждат всички покупки и ако се установи, че някоя е била направена от малолетен, сумите се възстановяват.

 

Източник: DailyMail